Dry Cut – 5 goede redenen

Vijf goede redenen om te kiezen voor een dry haircut

Gedaan met wachten aan de wasbak! Droog knippen is de next best thing in kappersland. Het is niet alleen trending op social media, maar blijkt in de praktijk ook sneller en duurzamer. De vijf voordelen van de dry haircut opgesomd door De Kwaffeus!

1. Puur natuur

 

Belangrijk: was je haar thuis voor je naar de kapper gaat. Laat je lokken natuurlijk drogen en gebruik geen stylingproducten. Zo kan je kapper optimaal rekening houden met de natuurlijke beweging en de structuur van je haar. Krullen, weerborstels, een linkse, rechtse of middenscheiding… Laat de kapper zien hoe je haar van nature valt en stap stralend buiten met een kapsel op maat van jouw gezicht.

2. Sneller klaar

 

Hoe gezellig een kappersbezoek ook mag zijn, lange wachttijden vind niemand leuk. Door die wasbeurt te skippen win je heel wat kostbare tijd —niet enkel aan de wasbak, maar ook achteraf. Knippen, stylen & klaar! Vergeet gekunstelde coupes met een helmeffect. Die natuurlijke snit breng je de volgende ochtend in een handomdraai zelf in model! Wat wil je nog meer?

3. Instant resultaat

 

Your biggest nightmare: een overijverige kapper die ‘enkel de puntjes’ iets te ruim interpreteert. Bij een dry hair cut zie je instant resultaat: de kapper werkt meer op het gevoel, ziet meteen hoe je haar valt en kan onmiddellijk bijsturen. Hij knipt volgens de vorm van je gezicht en geeft je een uniek kapsel, afgestemd op de vorm van je gezicht en de structuur van je haar.

4. No more ‘bad hair days’

 

Een dry haircut blijft minstens zes weken in vorm, afhankelijk van de coupe of de lengte van je haar. Zeg maar vaarwel aan die bad hair days, want een natuurlijke snit valt altijd perfect. Zo heb je ’s ochtends minder tijd nodig om je haar in model te brengen.  Nog even snoozen? Yes, please!

5. 0% water, 100% eco

 

Elke uitgespaarde wasbeurt betekent minder waterverbruik en draagt bij aan een schonere planeet. Bovendien heeft de droogkapper amper nog een haardroger nodig, wat weer een gunstig effect heeft op het elektriciteitsverbruik. Elke inspanning loont in tijden van zero waste en ecologisch bewustzijn.