Dry Cut – 5 Goede Redenen

Vijf goede redenen om te kiezen voor een dry haircut

Gedaan met wachten aan de wasbak! Droog knippen is de the? next best thing in kappersland. De dry haircut is niet alleen trending op social media, maar blijkt in de praktijk ook sneller en duurzamer. De vijf voordelen van de dry haircut opgesomd door De Kwaffeus !

1. Puur Natuur

 

Belangrijk: was je haar zelf thuis voordat je naar de kapper gaat. Laat je lokken natuurlijk drogen en vermijd gel, lak of andere styling producten. Het grootste voordeel van een dry haircut is dat de kapper maximaal rekening kan houden met de natuurlijke beweging en de structuur van het haar. Weerborstels? Krullen? Een scheiding links, rechts of in het midden? Laat de kapper zien hoe je haar van nature valt en stap stralend terug buiten met een kapsel op maat van jouw gezicht.

2. Sneller klaar

 

Een drukke agenda is niet compatibel met een lange wachttijd in het kapsalon – hoe gezellig een kappersbezoek ook mag zijn. De wasbeurt skippen levert dus een behoorlijke tijdswinst op. Je wint niet enkel de tijd aan de wasbak zelf, je haar hoeft achteraf ook niet meer uitgebreid gedroogd te worden. Knippen, stylen, klaar. Vergeet gekunstelde coupes met een helmeffect. Je natuurlijke snit breng je de volgende morgen in een handomdraai zelf in model.

3. Instant resultaat

 

Bij een dry haircut zie je onmiddellijk resultaat: de kapper werkt meer op het gevoel, ziet meteen hoe je haar valt en kan onmiddellijk bijsturen. Hij knipt volgens de vorm van je gezicht en bezorgt je een gepersonaliseerd kapsel, afgestemd op de vorm van je gezicht en de structuur van je haar.

4. No More Bad Hair Days

 

Een dry haircut blijft minstens zes weken in vorm, afhankelijk van de coupe of de lengte van je haar. Een natuurlijke snit valt altijd perfect zodat je ’s morgens minder tijd nodig hebt om je haar in model te brengen. Nog even snoozen?

5. 0% water, 100% eco

 

Elke uitgespaarde wasbeurt betekent minder waterverbruik en draagt bij aan een schoner milieu. Bovendien heeft de droogkapper amper nog een haardroger nodig, wat weer een gunstig effect heeft op het elektriciteitsverbruik. In tijden van zero waste en ecologisch bewustzijn loont elke inspanning.